vineri, 24 aprilie 2015

Flori de primavara - fotografie macro - review Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS Macro

Dupa atata frig am decis sa postez cateva flori de primavara si un scurt review.
Fotografiile sunt realizate cu o lentila macro Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS pe montura Canon (Canon 5D MKIII - full-frame). Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS MacroAceasta lentila se afla intre favoritele mele cand vine vorba de cadre apropiate cu detalii, avand un bokeh (imagine in afara focusului - lens blur) superb (diafragma este construita din 9 lamele rotunjite).
Lentila este sharp incepand de la F/2.8 cu speciaficatia ca trebuie sa fiti atenti la astfel de lentile ce diafragma alegeti deoarece zona de focus este foarte ingusta. De obicei zona de utilizare normala este intre F/4 - F/8 si foarte rar F/2.8.  Puteti folosi in ajutorul dvs. unul dintre multele calculatoare pentru DOF (adancime de focus).
Este prezenta o usoara vignetta cand diafragma este deschisa la maxim dar dispare total de la F/4. Aberatiile cromatice si flare/ghosting sunt foarte bine controlate.
Sistemul de stabilizare face fata cu brio corectand pana la 3 Fstop - deci puteti folosi un timp de expunere intre 1/30-1/20 si chiar 1/10 pentru cei mai curajosi si cu o mana stabila.
Sistemul de auto focus prezinta un focus limiter intre 0.31 - 0,45m si 0,45m - ∞ pentru limitarea plajei de focus si o viteza de raspuns mai rapida. Viteza de reactie AF nu este fabuloasa dar nici nu este cazul pentru fotografie Macro - nu cumparati aceasta lentila pentru fotografie sport :-) Motorasul este putin mai zgomotos.
Daca totusi doriti sa obtineti o zona mare in focus pentru fotografii macro cu aceasta lentila este bine sa va documentati despre focus stacking.

La adresele de mai jos sunt postate mai multe fotografii realizate cu aceasta lentila:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu